Mysak's Kennel

Om oss

 Vi Gudrun och Rolf Nordin, bor i en mysig liten by, Åse ca 2 mil NV om Sundsvall, nära den vackra Indalsleden. Vår kennel ligger i en lantlig miljö med ängar, skog och berg inpå knutarna. Jag Gudrun var redan som barn mycket förtjust i djur av alla sorter. Som sexåring fick jag min första hund, en svart Cockerspaniel som hette Tarras. Vilken lycka !!!! Han följde mig var jag gick och då jag inte har syskon, gav han trygghet och värme, om man någon gång var ensam hemma. Han blev min allra bästa vän. Denna lilla krabat kom att bli inledningen till mitt stora intresse i livet - hundar. Efter Tarras kom ett par Franska Bulldoggar in i familjen. Detta var också trevliga hundar, men då jag tidigare under ett sommarlov kom i kontakt med en Newfoundlandshund blev jag helt betagen. Vilken hund !!! En hund att drömma om och kanske skaffa så småningom.

Jag var nog bara 12-13 år när jag helt frankt talade om för mina föräldrar att jag skulle ha kennel när jag blev stor, gifta mig med en bonde och bo på landet. De drog lite överseende på munnen och sa: " Det blir nog någon råd  med det".

Föräldrarna blev i sinom tid varse om att jag till stor del kom att förverkliga mina drömmar. Inte gifte jag mig med en bonde precis, men näst intill. Vi bodde i stan, men flyttade ut på landet, skaffade Herefordkor, hästar till våra flickor och naturligtvis kom vår första Newfoundlandshund in i familjen. Han hette Tor, född 1971 och var efter Nattanin Jury och Kläms Black Orissa. Efter ett tag kom så Karilands Fenita till oss. Även hon född 1971. Föräldrar till henne var West Side Rocco och Klövagårdens Eboli. Båda hundarna blev champion och 1975 föddes vår första kull, 9 valpar, med Tor och Fenita som föräldrar. Detta var nytt och spännande. Goda välvilliga råd och stöd, fick vi hela tiden av Karin och Erland Thorander, Karilands Kennel. Det känndes tryggt att kunna fråga duktiga och erfarna uppfödare vid behov. Detta blev starten för Mysak's Kennel. Sedan början av 90-talet, har vi även Golden Retriever. Den första Linnbird's Dushing Duke (Hampus), kom till oss genom äldsta dottern. Hon köpte honom som liten valp och var mäkta stolt över honom. När hennes arbetssituation förändrades, hade detta till följd att hunden skulle bli lämnad för mycket ensam. Hon valde då att överlåta Hampus till oss. Vi blev väldigt förtjusta i hunden, som var ett riktigt praktexemplar och förutom detta en älsklig varelse. Han blev kvar hos oss och när han så småningom gick ur tiden, sörjde vi honom enormt. Så kom då Linnbird's Pulsatilla (Wilma) in i vår familj. Hon var naturligtvis från samma kennel som Hampus var. En lika underbar hund som han och med Wilma startade vi vår uppfödning av Golden Retriever.

Nu har det gått 45 år sedan de första Newfoundlandsvalparna föddes hos oss. Åtskilliga Mysak's-valpar har kommit till världen. Samma brinnande intresse och kärlek till Newfoundlandshunden och även för Golden Retriever finns fortfarande kvar. Dessa hundar har givit mig så mycket !!! Förutom det dagliga umgänget med dem, goda vänner över hela landet, valpköpare och uppfödare. Resor som man aldrig skulle ha gjort, om det inte varit för någon utställning, eller kanske resa till hanhund med sin tik. Jag har fått se platser som jag förmodligen inte kommit till annars, om det inte vore för dessa hundar. Det finns så mycket som gör mig glad. !!!!

Idag har vi endast en Newfoundlandshund på kenneln. Han är 11 år, en underbar hund. Dessutom har vi sju Golden mellan 1,5 och 13 år.  Man kan inte nog värdesätta sina gamla hundar, som i yngre dagar kanske också givit oss valpar. Vi gläds åt varje dag vi får ha dem hos oss !!!!

Vår målsättning är att föda upp friska sunda hundar, som är så rastypiska som möjligt, med allt vad det innebär, inte minst mentalt.

Vår förhoppning är att hundar födda hos oss, skall vara till mycket stor glädje för sina ägare och att hundarna skall få leva ett långt, bra och lyckligt hundliv, hos kärleksfulla hussar och mattar.

Gudrun

                                                                   

Gudrun o Rolf Nordin

 

 

   första valpkullen 1975

Ett gammalt foto som gör mig varm om hjärtat.

Detta är vår allra första valpkull som föddes 1975.

Tor och Karilands Fenita är stolta föräldrar